Julblommorna


När du köper julstjärnor skall du se till att blommorna, cyathierna är i knopp. De ser ut som små gröngula knappar i centrum av blomman, ju mindre utslagna cyathinerna är desto längre  hållbarhet. De röda toppbladen, högbladen, som vi ofta kallar blomma heter Bracte.  Julstjärnan vill stå ljust och lagom varmt, 15-20 grader, undvik temperaturer över 22 grader. När du köper blommorna ska du se till att få dom väl inslagna.  Låt dem gärna stå någon timme inslagna när du kommer hem med dem så de vänjer sig vid inomhustemperaturen. Julstjärnan är mycket känslig för drag, vädra aldrig med blomman nära ett fönster allt under 10 grader plus kan skada den. Julstjärnan, Euphorbia Pulcherima är vår mest köpta julblomma.

Amaryllis är vacker och  ståtlig julblomma.  Se bara till att inte vattna den för mycket. Då ränner den iväg på höjden och blir lång och vinglig. Skulle detta hända kan man faktiskt klippa av blomman och sätta den i en hög vas, det blir också jättevackert.

 

Slutligen en bild jag tog häromdagen på växthuset, känns inte speciellt lockande att gå in där just nu, det är ganska kallt. Annat var det i somras, 43 grader var det som mest där inne, då var det varmt kan jag lova.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0