Tid att skörda

 
Allt har sin tid sägs det och nu är det skördetider här hos mej. Tomater och paprika, även lite växthusgurka skördas nu.  Det är såå gott med egenodlat, tomaterna som får mogna i solen blir härligt röda, goda och aromatiska.
I  vintras , typ sådär i februari,  satt jag och letade på nätet efter fröförsäljare , var ute efter tomater bland annat och  där  på en sida bland mågna intressanta sorter hittade  jag två som verkade ha det där lilla extra ,Gardener´s Delight och Paola.  Garderner`s Delight,  är en lite större körsbärstomat som fått utmärkelser som "Världens godaste tomat". Det stämmer , den är mycket god och väldigt vacker. Bär många fina tomater i klasar.
 
 
 
 
 
 
 
Bild nedan: Paola
 
 
Tomaten Paola är  välsmakande och söt,  plantorna ger mycket riklig skörd  jag
har fått massor av tomater  som är stora , fina  och mycket goda.
 
Dagens skörd: Blir så mycket tomater att man inte hinner äta upp dom, så dag kommer jag att göra tomatsås och frysa in.
 
 
 
 
 
Spetspaprika är mycket fin , går att äta grön men man kan också låta dom sitta kvar och bli röda, lite sötare i smaken då.
 
 
 
Kanske kan jag skörda både tomaterna och paprikorna  hela september ut, eller åtminstone halva månaden.  Sen är det bara att invänta vintern och  sedan nån gång efter jul så är man där igen , och  drömmer  om kommande odlingsår. Åter går man in på webben och kollar in olika fröfirmor för att se vad de har att bjuda på.
 
Hemgjord Bostongurka är riktigt gott! Ingredienserna här förutom gurkan, är lök och paprika, röd och grön sådan.
Hacka, koka upp en lag på 1,5 dl ättika, 1 dl socker och senapsfrön, i med hacket och låt det koka ca 20 minuter, häll sen upp detta i burkar.