Kontrasternas tid

I går började jag städa och plocka i ordning i  växthuset, snart kommer ju alla sticklingar hem som ska planteras i amplar och krukor och det gäller ju att det finns plats för dem. Det var varmt o skönt , temperaturen gick upp till 18 grader, utanför var det riktigt ljummet i luften när solen tittade fram. Det var härligt o vårlikt, faktiskt första gången i år man fick lite vårkänslor. Tanken var ju att jag skulle fortsätta med  detta  i dag, söndag , men idag var det helt annat väder , det blåste snålt och kyligt,  man kände snölukten i luften och växthustemperaturen låg på 6 grader. Det var skillnad i går. Nu på eftermiddagen började det också mycket riktigt snöa, men det är ju så här varenda år, bakslagen kommer vare sej man vill eller inte. Man får väl bara vänta o ligga lågt ett tag till, för snart är det ju april och då ska väl den riktiga våren komma får vi hoppas.
I går var det vårdagjämning , det är ju ett härligt tecknen på ljusare tider, nästa helg ställer vi ju också om klockan och då blir det genast ljusare på kvällarna vilket ju också är väldigt skönt.

Den här vackra forsythia busken står utanför vårt fönster hemma i Gränna, den här bilden är ju förstås inte tagen i år men jag hoppas att  det inte dröjer allför länge innan jag  får se denna härliga syn när jag tittar ut.


Här går det undan

Sådde de här tomatfröna i lördags och de är redan så här stora, fantastiskt.


Vårkänning

De senaste dagarna har det varit vår i luften. Solen har värmt så skönt och man har bara velat vara ute. Tänk att sitta i lä mot en vägg och känna den varma goa solen skina, det är livskvalite det. Snön smälter också , det är bra så vi blir av med den, fast man ska väl inte ropa hej..., det lär väl komma lite till innan det blir vår på riktigt.

Nu är det dags att röja undan blomkrukorna i köksfönstret för att ge plats åt frösådden av tomat- och paprikaplantor. Det är lika kul varje år att så de små fröna och se dem gro och växa upp till små plantor som sedan ska ner i krukor. Längtar verkligen efter  egenodlade tomater och paprikor och så det blir nog lite gurkor också.

Snart är också tiden inne för att plantera sommarblommorna  i växthuset,  surfinor, pelargoner och mycket annat ska ner i krukor och amplar.
Bilden nedan är från förra året, en vacker vårdag i slutet av mars. En härlig känsla det här, att komma in i ett varmt o fuktigt växthus en dag i mars och känna den härliga doften av jord.  Luften är fortfarande kall utanför men inne har temperaturen kommit upp i minst 20 grader av solens strålar. Very nice.

Här planteras det,

Tycker vi att det är kul med snö....?

Nä det tycker vi inte längre, eller? Men  nu känns  det  väl ändå som om vintern börjar släppa sitt grepp om oss, idag lördagen den 6 mars var det helt ljuvligt i solen. Dagen började dock med minus 10 grader på termometern kl 9 här i Gränna.

Vid växhuset är det massor med snö, man börjar undra när man ska kunna komma intill där? Framåt midsommar känns det som. Alla perenner som står  ute i 1 meter snö, när ska de titta fram? Här är det i alla fall på gång , det ser man ju tydligt, svällande knoppar , det är vårtecken det!
RSS 2.0