Vintern är här

Ja då var det vinter igen. Den kom tidigt i år snön, och mer verkar det bli, men ok är det vinter så är det. Snö hör till, det blir faktiskt lite ljusare och trevligare när det är snö, eller hur?
Själv fick jag återuppleva sommaren för någon vecka sedan. En liten tripp till Gran Canaria var inte fel, varmt och skönt och soligt. Man glömde bort att det var mörkt och kyligt hemma i Sverige. Novembertröttheten låg tung på på våra axlar när vi åkte men efter en vecka i sol och värme fick vi ny energi och kände oss pigga och glada när vi kom hem.
 
Växter finns det ju gott om i Spanien, det som vi har som krukväxter här har man som träd där, här är en jättebenjaminfikus;
 
 
 
Bananer
 
 
 
Här hemma ligger trädgården och vilar under tjockt täcke av snö. Det enda trädgårdsarbete man får göra så här års är väl att skotta snö. Inte så kul men man får ta det som gratismotion, man kan ju hoppa över gymmet den dan då. En halvtimmes snöskottning är motion nog.
 
Inomhus är det julstjärnorna som gäller just nu, kanske har vi en amaryllis på gång också. Var sparsam med vattningen på amaryllisen, den ränner gärna iväg annars och får en lång och vinglig stjälk. Låt den gärna stå så ljust som möjligt . Står den mörkt kan den bli sned eftersom den  gärna vill dra sig mot ljuset. Julstjärnorna skall inte heller vattnas för mycket, då tappar de bladen och blir fula. Vattnar man för lite tappar de också blad å andra sidan, de är inte lätta de där julblommorna. Håll koll varje dag,  lyft på krukan, känns den lätt; vattna, känns den tung, vänta någon dag till. Ett tränat öga ser också på själva plantan när det är dags för vattning, den får en liten tendens till att sloka när den är börjar torka,  ser man det då är det dags för vatten.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0