Stiltje i bloggen

 
Det är ett tag sen sist, det är  det ju .... så?  har det inte hänt nåt i trädgårdsvärlden hos mej? Jodå, det har det. En hel del faktiskt, har dock varit lite dålig på att uppdatera den här bloggen bara så nu får vi ta och sammanfatta den senaste tiden lite;
Sommaren har varit väldigt fin, den bästa på flera år tycker jag. Våren var dock ingen höjdare, den var sen , snön låg kvar länge och sen var det ganska kallt i maj vilket gjorde att växtligheten stod lite stilla och kom efter. Nu, efter värme och regn  har allt dock vuxit "ikapp" så att säga.
Det bästa i min trädgård det här året är definitivt vår nya gräsklippare "Slaven" det vill säga , vår nyinköpta Husqvarna Automover. Guds gåva till mänskligheten liksom.. hur skönt är det inte att komma hem till en nyklippt gräsmatta? Underbart är det. Jag rekommenderar verkligen denna fina sak. Det skall dock vara en av märket Husqvarna, den är klart bäst på marknaden. Sköter sig själv, ingen bensin att tänka på och så är den tyst. Inget ettrigt gräsklipparljud hörs alls.
 
 
Man får se över sin gräsmatta och ta bort stenar, grenar och sånt,  och så får man kolla så det inte finns några gropar för då händer det här: Då gräver gräsklipparen ner sig och står still och tjurar.
 
 

Ingen kan heller stjäla den då den är försedd med larm och kod.
 
Nu en liten sammanfattning i bildform från våren och sommaren:
 
Körsbärsträdet Van i full blom:
 
Dicentra spectabilis: Löjtnantshjärta
 
 
Clematis The President:
 
 
 
Hanblomma från valnötsträdet:
 
 
Dessa magiska solnedgångar om sommarkvällarna, man tröttnar aldrig på dem och fotograferar gör man också, ingen solnedgång är den andra lik, här kommer en av dem:
 
Pelargoner i balkonglådan:
 

Nyinlagda gurkor:
 
 
Nyskördad aubergin och paprika:
 
 
 
En avslappnad kväll på balkongen:
 
Blommande äkta kastanj
 
Katalpa:
 
 
 Gurkorna växer oss över huvudet:
 
 
 
Växer gör också tomaterna och paprikan:
 


 
 
 
 
 

RSS 2.0