Fröbeställning

Idag har mannen o jag gått igenom frökatalogerna och gjort beställningar inför vårens produktion. Inte särskilt inspirerande en dag som denna måste jag erkänna. Det är dock inte så svårt att köpa fröer, bilderna på blommor och grönsaker är vackra och väldigt inbjudande och det är  frestande att köpa. Många års erfarenhet på odlingsfronten håller dock igen mig för jag vet att jag inte kommer att hinna med att odla allt jag vill. Tiden räcker aldrig till på våren tyvärr.

Växthuset är snart begravt i snö och man undrar om den någonsin kommer att smälta bort. Lite oroande börjar det också bli med tanke på all snö som ligger på taket, det är ju trots att bara ett plastväxthus och det håller väl inte hur länge som helst. Det blir väl till att försöka få bort skiten innan det händer nåt.

Blir det aldrig vår?

Snön har vräkt ner de senaste dagarna och mer ska det tydligen bli om man får tro väderleksrapporterna. Nu börjar det bli riktigt tråkigt, det är jag väl inte ensam om att tycka, men nån gång ska det väl bli bättre, det kan ju inte hålla på såhär i evighet eller? Den där växthuseffekten pratas det inte om längre, undrar varför? Det kanske inte är så väldigt farligt med den som det sägs, Al Gore kanske inte hade rätt? Det är nog ingen som säkert vet hur det är med den saken.

Här kommer lite fina bilder från förra årets växtsäsong:
Ett nyplanterat växthus, våren 2009

 

 


RSS 2.0