Tankar inför våren

Varje höst är det likadant, man ställer in trädgårdsmöblerna och plockar i ordning inför vintern. Med många suckar och sorg i hjärtat, det känns som en evighet tills det blir vår igen. Ibland, under den allra mörkaste tiden så känns det som om solen och ljuset aldrig någonsin kommer att komma tillbaka. Julen kommer, man sitter inne och ugglar om kvällarna och drömmer tillbaka till sommaren då man vid samma tid på kvällen just hade tänt grillen och skulle börja grilla. Då, i väntan på att glöden skulle anta rätt temperatur , satt man med sitt vinglas och tittade  på den magnifika och vackra solnedgången över Vättern.

Idag den 3 mars kändes det som om livsandarna vaknade på riktigt. Vårkänslorna poppade upp i kroppen.  En promenad vid Vättern kändes plötsligt som högsta prioritet, dammråttor och annat elände ligger ju kvar tills i morgon, solen kanske däremot inte tittar fram då. Det gäller att ta vara på tillfället, att fånga dagen helt enkelt.

Kameran fick följa med ut idag, trots att man faktiskt har en hel del foton som tagits på vårvinterpromenader förr om åren så måste man ju ta några till. Det går liksom inte att låta bli. Tyvärr finns det ju inte så mycket växter att fota än men de vindpinade träden invid strandpromenaden är faktiskt väldigt vackra, och vattnet som glittrar i solljustet är trevligt det också.

Och snart är det dags för växthusjobb:då blir det då här fint.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0