Trädgårdsprogram

Jag gillar normalt inte trädgårdsprogram på tv, de är oftast så "tuttinuttiga", rediga och perfekta. Trädgårdarna som visas upp har filmats då de är som allra finast, man ser inte arbetet bakom det perfekta och inte heller arbetet som ständigt måste pågå för att underhålla  en välskött trädgård . Det finns ett undantag, och det är fd Trädgårdsfredag, numera heter det ju Trädgårdsonsdag. Det visar trädgården när den inte är perfekt, man fixar och planterar, hittar på lite udda projekt och så har man med  lite matlagning också , det är bra.
Pernilla Månsson fångade nog mångas tankar så här års när hon i början av första programmet sa att man ju helst vill sitta i solen och ha det bra men att det ändå kliar i fingarna av att få ta itu med vårbruket i trädgården. Ett sånt här program bidrar till att avdramatisera och sänka prestationsångesten många känner inför sin trädgård, man behöver inte tävla med grannen om vem som har finast trädgård, man behöver inte heller känna att varenda litet ogräs måste bort. Man ska njuta, koppla av och ha det bra i sin trädgård. Skitsamma vad grannen tycker eller vad han har.
Sen att Pernilla har rödmålade fina perfekta naglar stör mig lite, för även om man inte donar och påtar jättemycket i jorden så får man snart skit under naglarna och nagelacket är ett minne blott.
Trädgårdsonsdag är dock ett småtrevligt och roligt program och väl värt att titta på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0