Den bästa tiden är nu

Ja så kom värmen då till slut, man har klagat på kylan och nu när det äntligen blir lite varmt är det nästan jobbigt, fast bara nästan, det är skönt och växtligheten mår bra av det också.
Vackert så det är nästan inte sant, allt blommar på en gång. En härligt tid det här, den absolut bästa på hela året måste man väl ändå säga.

När jag tittar ut från balkongen idag  ser jag min granne Stina, pysslandes i sin trädgård. Hon är över 90 år men pigg och frisk och alltid på alerten i trädgården. Kanske är det den som hållit henne frisk genom åren? Att få komma ut varje dag och jobba lite grann, påta i jorden och greja kanske inte är fel? Alla äldreboenden borde ha en trädgård som de gamla kunde få komma ut i en stund varje dag. De som är friska nog kan ju få peta lite i jorden, kanske så några frön, plantera en blomma eller nåt annat kul,  de andra som sitter i rullstol eller har svårt att röra sig kunde ju bara helt enkelt få sitta där och lukta på blommorna, kanske får köra ner fingrarna i myllan en smula ,  känna solens varma strålar en försommardag, känna doften av hägg och syren. Så kanske man slipper droga ner dem så som nu sker. Frisk luft  varje dag är inte fel.


Körsbärsträdet Van i blom
Doftolvon


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0