En lång vår blev det

Kylan håller i sej, den riktiga vårvärmen vägrar infinna sej. En fördel med detta är ju att allting får en mycket längre blomningstid, vitsipporna har väl snart blommat i två månader och körsbärsträden har också kunnat blomma på  i lugn och ro. Nu börjar äppleblommorna slå ut, äppleblommor är väldigt vackra. De har så olika blommor, en del är helt vita, andra är rosa, och vissa är rosavita. Vackra är de allihop, var och en på sitt sätt.

Det händer mycket i naturen så här års, ibland har man tur och får beskåda vissa underverk på nära håll. I ett hörn av vår redskapsbod i plantskolan fick jag en dag se ett fågelbo med ägg. Det var en koltrastmamma som tyckte att detta var en bra plats att sätta bo på. Det tyckte väl inte jag precis, det är ett ganska utsatt ställe, det springer mycket katter här och dessutom måste man gå förbi där varje gång man ska gå in i växthuset.
Ja, ja tänkte jag , det blir väl inget av de där.. men jag har försökt lämna mamma fågel och hennes ägg ifred så gott jag kunnat. Jag har dock smugit fram och tittat då och då under några veckors tid och undrat liksom, blir det något eller inte? Det har ju varit ganska kallt ,  men,  så idag, så fick jag se de här små nakna rosa, kräken:
Inte så söta än kanske, men de blir väl. Hoppas de får vara ifred för katterna bara.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0