Snart, snart är det sommar

Våren står i full blom och i trädgården bjuds det på ett sagolikt färgspel med ljuvliga dofter som fyller luften. Maskrosorna lyser som gula solar i gräset och äppelträdens blommor fyller mig med förväntningar om all frukt jag hoppas kunna få skörda till hösten. I trädgården finns det mycket att göra men så här  på våren känns ingenting omöjligt. Man har  ju längtat och trånat hela den långa och mörka vintern och samlat krafter till trädgårdsarbetet. På hösten kan man känna sig lite trött och man brukar tycka att det är ganska skönt när man har gjort klart för vintern och kan vara inne i stugvärmen, men det dröjer ibland bara en bit in i januari och sen börjar man längta efter att få gå ut i trädgården igen.


 Hur lyckas man med sin trädgård?

Veckotidningar och tv är fulla av tips så här års hur man bäst "lyckas" med sin trädgård. 
De visar de mest fantastiska bilder på vackra och perfekta trädgårdar, blommande buskar och träd och en perfekt välrensad rabatt. 
Man får lätt lite prestigeångest och blir rädd att man inte skall lyckas att ha trädgården  så ogräsfri och vackert blommande hela säsongen. Gräsmattan skall vara välklippt och helst ska man ha en liten damm också där guldfiskarna simmar omkring. Man kan undra vart skaparglädjen och njutningen har tagit vägen, för trädgårdsarbetet skall ju vara en hobby och ingen tävling och det är ju synd om det bara reduceras till att bli prestige. Det skall inte bara handla om arbete för att lyckas. Njut av den mjuka mossan i gräsmattan och en och annan gul maskros och lyssna på fågelkvittret istället. Så slipper man känna stressen som kommer om man inte tycker att man hinner med. Visst ska vi gräva, plantera och så våra fröer men framför allt ska vi njuta av själva arbetet och se det som en avstressande stund i en i övrigt hektisk tid. Man skall inte tänka för mycket på resultatet för det brukar ändå aldrig bli som man tänkt sig, eller hur?

Jag tycker för övrigt att det inte  finns något som heter "en lyckad trädgård". Om den är lyckad bestämmer man ju själv, inte grannen eller svärmor


Kommentarer
Postat av: Jenny

Vilka härliga bilder & visst är väl maskrosorna egentligen ganska vackra! :)

2011-05-14 @ 20:30:38
URL: http://drefseryd.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0