På växtfronten intet nytt

Det var ett  tag sen sist ja men växthus och annat jobb har tagit sin lilla tid dessutom har det har varit lite studentfirande också. Så jag konstaterar att tiden är knapp så här års, som vanligt, det är likadant varje år.

Växer gör det i alla fall så det knakar, fruktträden har blommat över för längesen, äpplekarten är på G, likaså bigarråerna. Det ser ut att bli mycket bär i år. Regnet som kom gjorde susen, det behövdes verkligen. Allt växer så bra efter lite regn, det gör också ogräset tyvärr. Som tur är har jag inte så mycket rabatter hemma i min trädgård, mest krukor faktiskt så det är inte så mycket att rensa.
Gräset måste man ju klippa förståss, men har man en Klippo och en duktig son så löser det sig.
Växthuset är så gott som tomt, alla blommor har vandrat vidare till nya ägare och finns numera i amplar, krukor och balkonglådor där de får växa och frodas och bli till glädje.

Nu blommar Kolkwittzian som bäst, en härligt vacker buske som tar ganska stor plats i trädgården men som är fantastiskt fin när den blommar.Doftschersminen, Philadelphus Coronarus, fyller luften med sin starka , fina doft. Busken är otroligt vacker, översållad av vita blommor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0