Vårkänslor

Kan  man få  annat än vårkänslor en dag som denna? Solen värmer gott, kallt i luften visserligen men ändå. Det är ljust länge, fåglarna kvittrar, det är gött att leva helt enkelt.
Frökatalogerna har kommit för längesen, det är hög tid att beställa och som vanlig vill man ha så mycket. Funderar på lite olika salladssorter. Har man inget trädgårdsland så går utmärkt att odla  salladen i balkonglådor, det har jag gjort flera somrar. Verkligen bra att kunna gå ut och plocka ihop lite sallad till dagens middag. Komplettera med lite egna rädisor, kanske några tomater och så lite olja och vinäger. Mums!

Kryddväxter

Kryddor måste jag också odla förståss, kryddväxter är vackra, doftar gott och lyfter det mesta i matväg. Vad mer kan man begära av en trädgårdsväxt? De flesta kryddor trivs dessutom utmärkt i kruka och kan därför lätt odlas på trappan, en terrass, balkong eller annan plats helt nära köket. I matlagningen kan du gärna slösa med dem. Färska örter ger oftast en rikare arom än torkade, men utan att man riskerar att smaken blir alltför intensiv.

Om kryddväxterna finns där du sitter eller passerar ofta blir upplevelsen av dem så mycket starkare. Du får tillfälle att betrakta välformade blad och sirliga, milt färgade blommor. Du kan stryka över dem med handen när du går förbi och känna dofterna. Eller nypa ett blad, gnugga det mellan fingrarna och sen fylla hela näsan med doft av rosmarin, timjan, citronmeliss eller något annat som du valde just den dagen.


Fröer ska naturligtvis också beställas till plantskolans kommande odlingar.  Det finns mycket blommor och blader att välja på   men svårt att veta vad man ska ha, man vill kunna erbjuda ett bra sortiment av blommor för balkong och kruka.
Den här årstiden är nästan bäst, man har en hel lång fin vår och sommar framför sig, man får sitta och planera och fundera på allt man vill så och sätta. Att det sen inte alltid blir som man tänkt sig är sånt man får ta, man lär sig av sina misstag också, ibland blir det bättre än man tänkt sig, ibland sämre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0