Gurkornas tid

Nu är det dax, nu är de klara, gurkorna i växthuset.  Det blir  trångt i kylskåpet så här års, inlagda gurkor i parti och minut. Sparas för vinterns behov. Gott är det, att äta egna inlagda gurkor. Tänkte dela med mig av mitt favoritrecept, Vichyvattengurkor. Ett gammalt recept som både farmor, mor och svärmor använde.
Alltså:

Ca 25 smågurkor (Västeråsgurkor)
2 flaskor vichyvatten
1 dl salt
5,7 dl strösocker.
2 dl ättikssprit.
Gula Senapsfrön
Dillkronor

Blanda lagen kall i en stor bunke, skiva gurkorna tunnt och lägg ner dem däri tillsammans med några dillkronor.
Ställ in det hela i kylskåpet och låt stå ca 1 dygn. Lägg sedan gurkorna i burkar och häll på lagen. Efter ca 1 vecka är de klara att ätas.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0