Allt har sin tid

Allt har sin tid,
allt som sker under himlen har sin stund.
Födas har sin tid och dö har sin tid,
plantera har sin tid
och rycka upp det som planterats har sin tid.
 

Vem som har skrev just  dessa visdomsord vet jag inte, nån gammal filosof antar jag , möjligen kan det till och med vara ett bibelcitat,  i vilket fall som helst så ligger det nåt i det.  

För nu , just nu är det äpplekakornas tid. Har du ett Transparente Blanche träd i trädgården så gå genast ut och skörda  några äpplen. Det är precis lagom tid nu att göra äpplekakor.  Äpplena bör inte vara alltför mogna, för då blir de mjöliga. Om de är  lite omogna och  sura passar de bäst.

Det finns ju ingenting som går upp emot säsongens  första äpplekaka, visst kan man köpa äpplen året om och göra äpplekakor av men de utländska har inte riktigt den rätta syran som fordras till en riktigt lyckad äpplekaka.

Nyskördade Transparente Blanche:



Visst är det härligt?

Den här sorten lämpar sig mycket bra till äpplemos också, det blir ett ljust fint mos av dem. Gott att ha till gröten i vinter. Samma sak gäller här, äpplena bör inte vara för mogna när man gör moset. Man ser på dem när de är redo att plockas, när det gröna skalet ljusnar och blir till ljusgult så är tiden inne att ta dem. Har äpplena fått mycket sol kan man också se lite ljusröda strimmor  i skalet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0