Vårkänning

De senaste dagarna har det varit vår i luften. Solen har värmt så skönt och man har bara velat vara ute. Tänk att sitta i lä mot en vägg och känna den varma goa solen skina, det är livskvalite det. Snön smälter också , det är bra så vi blir av med den, fast man ska väl inte ropa hej..., det lär väl komma lite till innan det blir vår på riktigt.

Nu är det dags att röja undan blomkrukorna i köksfönstret för att ge plats åt frösådden av tomat- och paprikaplantor. Det är lika kul varje år att så de små fröna och se dem gro och växa upp till små plantor som sedan ska ner i krukor. Längtar verkligen efter  egenodlade tomater och paprikor och så det blir nog lite gurkor också.

Snart är också tiden inne för att plantera sommarblommorna  i växthuset,  surfinor, pelargoner och mycket annat ska ner i krukor och amplar.
Bilden nedan är från förra året, en vacker vårdag i slutet av mars. En härlig känsla det här, att komma in i ett varmt o fuktigt växthus en dag i mars och känna den härliga doften av jord.  Luften är fortfarande kall utanför men inne har temperaturen kommit upp i minst 20 grader av solens strålar. Very nice.

Här planteras det,
1 Erika:

skriven

Vilket fint kort då :)

Kommentera här: