Sommarens första äpplekaka

Eftersom jag inte bara är intresserad av växter och trädgård utan också gillar mat och matlagning så kommer det  kanske att dyka upp ett och annat mattips i denna blogg. Speciellt intressant är det att kunna göra saker av den egna skörden i den egna trädgården, äpplekakor till exempel. Här kommer en:

Varva äppleskivor, socker, smör och ströbröd i en eldfast form, grädda i ugn 200 grader tills äpplena är mjuka och fått färg, servera med hemmagjord vaniljsås eller lite vaniljglass. Vansinnigt gott!


 




Jag tror detta kallas Skånsk äpplekaka, min mor som var från Skåne , gjorde alltid denna. Helst ska den göras på Transparente Blanche, det tidiga, ljusagula  sommaräpplet men det går också bra med Aroma eller någon annan syrlig sort. Ska man göra den på Aroma får man dock vänta tills framåt oktober för de är inte riktigt klara att användas än.

Kommentera här: