Att vara trädgårdsmästare är trevligt för det mesta men ibland så ...

Idag var det mindre kul att vara ute, regn och dimma var vad som väntade utanför dörren.  Trots det är man ju tvugnen att jobba, en beställning av växter skulle packas i pall  och skickas till Dalarna så det var bara att dra på sej regnkläderna och ge sej ut i blötan.  Visserligen var det ganska ljummet i luften så man frös ju inte , men blött var det.

Det här landet har blivit ett antingen eller land när det gäller vädret. Så här på sommaren finns liksom inget mellanläge med lagom väder, antingen är det strålande sol och 30 grader eller så regnar det och blåser. Växthuseffekten kanske? eller har det möjligen alltid varit så här genom åren? Teorierna går ju isär, det finns de som håller stenhårt på växthuseffeken medan andra hävdar att häftiga väderomslag, extrem hetta, mycket regn alltid har existerat. Vem ska man tro på egentligen? Håller vi sakta men säkert på att förstöra vår jord eller inte?

Jag fick till min stora förtjusning se att sommaräpplena, Transparente Blanche börjar bli klara för skörd, snart är det alltså dags för äppelkakor och äppelpajer, det blir nåt att se fram emot. Transparente Blache är dessutom  det absolut bästa äpplet att göra äpplemos på, det tycker jag i alla fall. Moset blir ljust och fint och smakar väldigt gott. Går alldeles utmärkt att frysa ned och ha till vinterns behov.

Kunde inte låta bli att gå ut i regnet och ta en vacker bild på mina äpplen:
1 Kalle:

skriven

Gott

Kommentera här: